Helgens outfit


klänning Elise Ryan, väska Chanel, armband (nytt) xoxo design, klocka Jet Set


Måndagar är inte så pjåkiga ändå

Dårlig uppdatering, jag vet, men det har varit lite mycket. Idag är det iallafall måndag och jag känner mig glad efter helgen. Förstår förresten inte varför måndagar får så mycket skit. Okej, nu jobbar ju inte jag - så jag ska kanske vara tyst. Men vaddå, man är utvilad efter helgen och så det är nya tag som gäller. Som ett litet mini-nyår varje vecka. Eller nått.

Det har varit en fest(lig) helg där vi har haft vänner på besök. Vi var på Kungsholmen- like back in the days! Känns väldigt nostalgiskt med förfester där. Kanske lite tidigt att kalla det nostalgi efter att det bara gått typ ett år men ändå. Kul & få träffa Philip, Therese, Ida, Camilla och Elin.


Ska snart sticka till stallet nu.



Mitt hår

Så här snygg är jag just nu. Och det är tackat vare Victoria! TACK TACK TACK.


Vårt hus i Norrtälje




Här är det omtalade huset i Norrtälje! Mamma & Kurre har byggt/bygger det och det är verkligen fint. Det är ju inte direkt någon stuga... ;) De bor iallafall där så mycket de kan - vilket gör att jag har haft lägenheten för mig själv närmare hela våren, sommaren och nu hösten. Snart flyttar de väl hem igen så jag får börja uppföra mig, haha.

Husets entré


Andra våningen


Deras sovrum

Rummet som ska bli bar

Golvet i baren. Coolt va?


Vardagsrum och trappa

Del av köket


Del av vardagsrummet, bottenvåning

Altanen på övervåningen

Altanen på övervåningen


Grattis mamma

Grattis mamma! Igår var jag i Norrtälje och firade min älskade mamma. För att fira henne på 47-års dagen så åkte jag, Martin, min moster och små-kusinerna ut till huset. Det var jättefint väder och det slutade med att vi fick en mysig kväll. Mamma fick smink och en bok som hon (självklart) redan hade läst av mig. Sen har jag rensat skafferiet och kylskåpet hemma vilket uppskattades! Jag är en mycket snäll dotter. ;) Sen fick mor en superbra kamera av sin man Kurre. Så avundsjuk! Min kamera har bara hälften så många megapixel...

Som sagt var det helt undebart väder igår! Så jag och M var ute och promenerade på vackra Kungsholmen lite och jag hittade ÄNTLIGEN ett H&M som hade kvar den eftertraktade vita pälsen och dessutom i MIN STORLEK!!!! Den är från H&M TREND vilket innebär att den inte görs i lika många upplager. Svår att få tag i, men lyckan var total när jag väl gjorde det. Så sjukt glamourous. Men det brände lite i plånboken...


Bild lånad av Pause.


Fredags mys


FREDAG igen! Veckorna går snabbt och inte mig emot! Blir lycklig så fort jag hör ordet fredag.
FREDAGS-MYS. Och ikväll verkar det som att det blir mys i ordets rätta bemärkelse. Jag hade tänkt dra med mig pojkvännen på Coco Avant Chanel som har premiär ikväll. Det hade han ingen lust med. Nähä, det kan man ju förstå att han inte vill.. Han är ju man och sådär. Så jag föreslog "Flickan som brände sig" eller vad den heter. Men han sa att han var för bakis efter kryssningen och bara ville vara hemma o mysa. J'happ! Det var min fredag det! Bäst att han bjuder på Sushi!

Men trots hög naaaw-faktor så spelar det ingen roll vad vi gör. Jag vill ju bara vara med honom.

Så, nu tänkte jag spruta på mig lite Coco Nr. 5 (som kompensation för att jag missar premiären) springa upp på Götgatan och kolla på en vit päls (som jag egentligen inte har råd med) Samtidigt ska jag fundera på varför jag åker till en etta på Kungsholmen när hela lägenheten på Södermalm står tom. Men min pojkvän är väl rädd för Hammarbyarna. ;) 


Bäst att du bjuder på sushi, grabben.


Tillbaka till gymmet

Jesus vad härligt det är att träna. Idag efter flera veckor har jag ÄNTLIGEN fått gå till mitt kära gym. Tog det ändå lugnt, sprang 9 km istället för den vanliga milen. Vill inte överanstränga mig eftersom jag varit så himla stel på sistone. Har verkligen saknat att springa och nu är jag alltså tillbaka på gymmet. Underbart!

Innan seminariumet idag gick jag en liten prommis ner till Gamla Stan med Morgan. Det slog mig hur det är gula löv precis överallt. Alltså jag orkar inte hösten,  pallar inte kylan. Rå hit med bikinin liksom. Känns ju som att jag fortfarande väntar på sommaren!

Alltså. Vad hände?


Äntligen tillbaka på hästryggen

Som jag har längtat! Äntligen får jag börja rida igen och det verkligen pirrade i magen när jag fick sätta mig i sadeln igen. Har verkligen saknat ridningen. Kroppen var dock superstel och inte alls som jag är van vid.

Vad kan det bero på? Förmodligen har det att göra med att jag normalt tränar en hel del - och nu har jag inte tränat alls på närmare fyra månader. Klart kroppen blir annorlunda. Jag vet att det är sjukt jobbigt med folk som gnäller (och dessutom BLOGGAR om det) men jag har verkligen ont hela tiden. Jag har så ont i kroppen att jag vaknar på nätterna. Någon som vill ge mig massage? Jag betalar naturligtvis.


Fick rida lilla Bozo


Gårdagens


Solglasögon Ray Ban, örhängen Dior, klänning lånad av syster, armband Thomas Sabo, leggins Bikbok, Cardigan H&M, väska Judits Second Hand


Mysig söndag

I går var vi ute och lekte turister i gamla stan. Riktigt mysigt! Jag fick glass också i det fina vädret. Kanske min sista glass i solens sista strålar. Förhoppningsvis inte. Men det skrämmer mig hur kyligt det har blivit ute bara de senaste dagarna. NEJ. JAG ÄR INTE REDO.

Sen på kvällen åkte vi till Martins familj och hade söndagsmiddag. Älskar det sammansatta ordet förresten- söndagsmiddag. Låter så avslappnat och opretientöst. Det var väldigt trevligt iallafall och på kvällen var vi hemma och myste. Jag hoppas att det blir fler sådana här söndagar.


Tacos med familjen

Helgen har varit precis vad jag behövde. Som alvedon för en rastlös själ så jag jag inte gjort så mycket mer än att umgås med min Martin. I fredags åt vi familjemiddag med min familj innan de åkte ut till huset i Norrtärtälje.  Fick denna sjukt snygga tunika av min mamma i fredags, från VILA. Hello classy.


FREDAG FREDAG FREDAG


Sorry, dålig uppdatering. Har haft mina anledningar dock. Men idag är det FREDAG (!!!) och då måste det ju såklart bloggas! Just nu sitter jag alltså här, myser med lite choklad och hoppas på att det kommer bli en trevlig helg. Idag har jag såklart lunchat med mamma. Blev som vanligt mysigt och vi sa som vanligt den eviga frasen "nu är det nog sista gången vi sitter på en uteservering..." Fredagslucnhen intogs nämligen på en terass vid Fjällgatan där vi åt och sipprade latte. Så enkelt livet kan vara ibland.

Visar vad vi shoppade litet senare


Så här bra fotar alltså mamma när hon är hungrig.
klänning Weekday, skor Din sko, väska Judits second hand, smycke Pilgrim, hår nyklippt av mor


The Rise And Fall Of Chanel

Imorgon har jag två roliga events för mig. Det första är att jag ska på Hallwylska Museet på en dräktutställning som visas på initiativ av institutionen för min kurs. Ska nämligen skriva en uppsats om ett valfritt objekt så det gäller att sätta sig in i det. Kul med något praktiskt också.

På hemsidan står det iallafall så här:
"Mode är långt mer än enbart kläder. Mode är något symboliskt som förmedlar den samtida samhällsutvecklingen, ger historiska återblickar och uttrycker framtiden. Mode är också något djupt personligt som kommunicerar vilka vi är. Det kan vara lika viktigt att visa sig tillhöra en grupp, som att särskilja sig och vara individuell. Mode speglar också kulturella skillnader, klasskillnader och kön."

Sen på kvällen blir det lite fest också, (hallå, lilllördag?) Vi modestudenter har nämligen fått utskickat invitationer via mail till Morfar Ginko som ligger här bredvid mig på Swedenborgsgatan. Invitationen gäller "The Rise And Fall Of Chanel" där en premiärvisning av Rodolphe Marconis’ Lagerfeld Confidential (2007) kommer visas.
Blir säkert festligt. Men mest av allt går jag igång på att de skrev: "Vi fyller gamla jakttroféer med is och svinbillig Cava och det kommer att regna parfymsamples och chokladpraliner över alla våra gäster." I like.





Fahion is my religion and Vogue is my bible

Vaknade imorse och kände hur halsen var alldelses uppsvälld. Har haft feber också och ont i kroppen. Min syster Sigrid var ju sjuk när hon var här så jag förmodar att jag fått den "danska sjukan" från henne. Lagom roligt och jag har verkligen inte tid att vara sjuk.  

Gick iallafall på föreläsning idag om dräkthistoria från Medeltid till Renässans. Tyckte först att ämnet - genom att läsa alla miljoner sidors kurslitteratur- var rätt trist och oinspirerande. Men jag hade fel! Det är tvärtom väldigt intressant och otroligt fascinerande hur det såg ut på den tiden och den snabba utvecklingen från det extrema och överdrivna till mer och mer mänskligt. Det manliga och kvinnliga, symboliken, regler för klädsel utifrån status... Alltihop gör att man förstår mer och mer hur modet har utvecklats och varför det ser är som det är idag.


Ska därför sätta mig och sola lite på den lilla altanen, med en lång halsduk och en kopp te. Måste läsa in lite kurslitteratur och Vogue.


Imorgon händer spännande saker! Berättar mer sen


Yves Saint Laurent

'Yves Saint Laurent has a fifty-fifty deal with the street. Half of the time he is inspired by the street and half of the time the street gets its style from Yves Saint Laurent.'

/ Diana Vreeland in Yves Saint Laurent, 1983


Tycker att det är ett väldigt inspirerande citat av Diane Vreeland som var editor-in-chief för Vogue (1963-71) Hur det liksom ständigt pågår en pendel och balans i modet där vi imiterar kändisarna medan kändisarna inspireras av subkulturen och vanligt folk på gatan. Designers tittar på hur vi klär oss och inspireras medan vi samtidigt inspireras och klär oss efter deras design.



'Mondrian', dress, Yves Saint Laurent, 1965. VOGUE.


Tack Kusin Vitamin


Vad tycker ni om den nya designen? Själv ÄLSKAR jag den!! Blev t.o.m bätte än jag hade föreställt mig. Och jag som är så kräsen! TACK TACK TACK säger jag till Karolina Holm - som bara är så himla duktig. 


Dagen har varit lite stressig och jag känner mig efter i kurslitteraturen. Tyckte att jag pluggade på bra, men flera i kursen ligger en vecka före föreläsarna Gulp! Så nu blir det plugg för hela slanten. Ska sticka och köpa några liter cola så att jag orkar, haha. Det är inte lätt att vara student! Tur att det är så otroligt intressant läsning ändå - annars hade jag inte stått ut. Känns lite som att böckerna är som en stor tårta, jag vill bara läsa upp dem så att jag får all kunskap i mig. Nu äter jag ju inte tårta, men ni fattar vad jag menar...

Näe, känner hur magen rumlar, dags att springa iväg och köpa något! ... Och jag behöver väl inte säga vad? Åh, jag är så förutsägbar. Men det blir lätt så då jag ofta har lägenheten för mig själv. Tänkte nog  prova ett nytt SUSHI- ställe idag som ligger lite närmare. 


Hörs sen


Sushi Sushi Sushi

Har ett gäng kompisar här som kollar på VM- matchen. Efter att ha ätit min sushi (fick sushi idag också! LYCKA!!!) så kände jag mig lite lost i matchen. Väntar på att den ska ta slut så vi kan börja festa lite. Alla bara skriker hela tiden.

Slänger in två egopics...

          


Dagens outfit försök


Vaknade precis upp och känner mig jätteSEG. Varför? Jo, eftersom jag var ute med tjejerna igår och drack två och ett halvt glas vin. Hade tänkt nöja mig efter två eftersom jag kände mig rätt full, men sen blev vi bjudna av några norrlänningar inne på Brunogallerian (det är fest där på fredagar? What? Hade jag ingen aning om) så då kan man ju inte tacka nej. Två och ett halvt glas är väl inte så mycket? Jag blev iallafall helt snurrig och vinglig.

Vad har hänt? Tror att jag har sänkt min "tålightesgrad" rätt rejäl pga två faktorer - inte druckit alkohol på en månad plus att jag gått ner nio kilo på typ fyra månader. Inte bra, men jag tror att det kan vara därför.

Så i framtiden tål jag bara ett glas vin? Eh, jättekul...

Träffade Martin igår också och hade SUSHI - dejt på en restaurang på Kungsholmen. Så mysigt. Tvingade honom även att ta en "Dagens Outfitbild" eftersom mina bilder innan föreläsningen blivit helt kassa. Vi flamsade så mycket så även de bilderna blev skitdåliga. På kvällen frågade jag alltså Elin om hon kunde ta innan vi gick ut men vi hade så mycket o prata om så det blev väldigt okoncentrerade bilder där också... Haha. Får skärpa mig och ta "Dagens Outfit" mer på allvar. Så Elin Kling inte vrider sig i bloggvärlden.

Nej, nu ska jag äta frukost med massor av OST så att jag förhoppningsvis mår lite bättre.


Första försöket innan föreläsningen. Inne på badrummet för bästa belysning. HAHA.






Andra försöket. Martin gör sitt bästa...

Elin gör ett sista försök- men missar de grå stövlarna.


Första föreläsningen och en hatkärlek till min garderob


Min garderob är verkligen fantastisk men vissa dagar kommer vi bara helt enkelt inte överens. En riktig hat-kärlek alltså. Idag är en sådan dag då jag känner att allting antingen ligger i tvätten, hos Martin eller att jag söker plagg som jag helt enkelt inte äger. Det kan vara ett enda sketet plagg som bara förstör en hel outfit. Idag hade jag alla jeans hos Martin, alla leggins i tvätten och jag äger för tusan inte några BASPLAGG. Sjukt störigt.

Nåväl, får fixa det sen. Basplagg är iallafall otroligt viktigt - hela outfiten byggs ju på dem och de måste vara av bra kvalité.

Ska träffa Kalle nu och så ska vi ha vår första föreläsning. Sjukt spännande! Känner hur det pirrar i magen. Kurslitteraturen är iallafall helt otrolig. Som skriven för mig och jag känner bara JA-JA-JA!


Lite skor


Lite kläder


Ny kärlek


Hittade denna älskling inne på Judits Second Hand. Är den bara inte helt underbar?




Syster i stan

Min kära storasyster är i stan på en liten visit. Jättekul! Hon kom med tåget från Köpenhamn igår så nu ska jag visa henne runt lite här på söder. Ska kika i alla "gjenbruksbutikker" här omkring. Alltså - Second Hand. I like.

Sigrid är den jag liknar mest i min familj


RSS 2.0