Min lillebror



 Jag hoppas att du vet att jag älskar dig.


Dagens outfit




rosa Skumpa

NOOO! Mina favorit- leggins gick precis sönder! Gina Tricot har ju så himla bra kvalité... Trist när saker man tycker om går sönder sådär... Men det kanske är bra på ett sätt; man får ju mer plats i garderoben ;) Mihi!

Den här helgen har jag utmanat mig själv något ofantligt mycket. Är så JÄVLA stolt över mig själv. Klart att tankarna finns där och det är verkligen otroligt jobbigt. Men jag fortsätter att intala mig själv om att det är så värt det. Jag tror och hoppas att det är det. Just nu känns det mest svårt.

Min älskling var ialllafall så stolt över mig så att han överraskade med en flaska bubbel. CHAMPAGNE!!! Rosa dessutom! Kan det bli bättre med en tjejig flaska skumpa?  Tack snälla älskling...

Nu är det massage som gäller (som vanligt på måndagar. I like) och sen sticker jag till stallet.

Tack älskling






Jag kan inte stava till disciplin

Började dagen på Bio Victor Sunset Boulevard från 1950. Väldigt bra film tycker jag. Kanske beror på att den är mer modern än de andra vi sett hittills, men jag tyckte hursomhelst mycket om den. Överhuvudtaget tycker jag om att se film på Filmhuset. Det är så mysigt att börja dagen med en STOR take-away och kolla på gammal film i mörkret ...

Sen hade vi långlunch innan föreläsningen:  Filmstjärnor och lyx: 1920-tal började. Så vi drog och käkade på Fältöversten. Gillar verkligen långa luncher utan stress! Tänk hur ofta man bara kastar i sig maten. Ingen njutning alls! Inte konstigt att jag har så jädrans småspik ont i magen jämt.

Vi hann med lite shopping också! Härligt härligt. Jag köpte ett par sjukt snygga PRICKIGA leggins för att sedan upptäcka att ELIN KLING HAR HÄRMAT MIG!!! Fatta hur sur man blir!  Men sen såg jag att hon hade strumpbyxor och jag leggings. Så hon är förlåten... Haha. Ironi.

Har förresten hela lägenheten för mig själv ikväll! Martin har fest för firman med alla anställda i Västerås. Hade alltså först tänkt gymma järnet och sen utnyttja ensamheten med att plugga. Jag kan meddela,vänner små, att jag gjorde varken eller. HÄHÄHÄ.  Istället satte jag mig med en stor påse NATURGODIS och njöt. Tjockiiiz. Men det var smask. Gymmet finns ju alltid kvar tänkte jag.

Sen blev jag lite rastlös och drog till apoteket och shoppade loss för närmare 400 kr. Vad vet jag inte riktigt. Blir alltid helt manisk inne på apotek. Jag tror till fullo att man kan köpa lycka, hälsa och välmående  genom olivkräm och glidmedel med smak. Det känns rimligt.




20091123

Elin Kling är en fashionabel prick




Pappa i Stockholm

Träffade pappsen igår. Han kom från Norge i veckan så vi spenderade dagen tillsammans. Alltid lite nervöst när vi ska ses; eftersom vi ju inte ses så ofta. Men vi hade verkligen trevligt och det kändes nästan som att det hade varit lättare om det inte varit så. Vill liksom vara arg på honom för det blir lättare att hantera. Sjukt, jag vet, men det är en väldigt stor sorg för mig att jag inte har någon kontakt med honom och hans familj. Som jag ju är så otroligt nära men ändå så långt ifrån. Min LILLEBROR. Jag älskar mina systrar så himla mycket och de betyder jättemycket för mig, så det faktum att jag inte är en del av min lillebror och kanske framtida syskons liv känns väldigt tragiskt...

Hade iallafall som sagt supertrevligt och vi gjorde lite planer om att han skulle hjälpa mig med boende och jobb i Norge efter sommaren. Vi får se! Det är absolut något jag tänker på. Och då skulle jag också få träffa honom, Juvy och Jonatann mer.

Tisdag

Har varit en tokig dag. Varför vet jag egentligen inte, men det känns som om jag flängt runt som ett liten knippe hela dagen.

Hade först filmvisning på Universitetet och såg: The Lives of a Bengal Lancer från 1935. Skittrist film! Verkligen lång och supertråkig. Så jag satt mest där och väntade på att den skulle ta slut. Sen hade vi en kort rast där vi sprang och köpte lunch (salami & brie macka, stor latte) från Stories. Käkade medans jag lyssnade på föreläsningen som handlade om  "Homosocialism och eskapism".  Tycker att det är ett väldigt intressant ämne.

Sen kutade jag hem, hämtade cellon och kutade till den. Övade på mitt vibrato och tretakt vilket kändes väldigt givande. Blir så avslappnad av att spela cello. Känns som att när jag spelar så fokuserar jag verkligen vilket gör att jag kopplar bort allt annat för en stund. Skönt.

Nu ska jag läsa de andras "peer-review analyser" inför morgondagen och så att jag kan ge tjejerna respons.


Äntligen fått tillbaka min kamera! Min favoritbild från Halloween.


Måndag

Yes! Skrev klar min analys imorse och skickade in den.  Skönt att ha det avklarat- CHECK!

Sen unnade jag mig 40 minuters kroppsmassage istället för bara ryggen som jag brukar. VÄLFÖRTJÄNAT!  Sen stack jag till stallet, fick rida Kavaljer vilket gick sådär. Tycker fortfarande att slutna och öppna ridvägar är tricky stuff. Sen har inte alls jag och Kavaljer samma tempo - blir helt slut i vaderna! 

Dagens Outfit är KNAS. Men man kan inte vara snygg och stylad jämt, haha. Jag ser glad ut iallafall.


Strike a Dagens Outfit pose


Vackra Drottningholm


I.D bare minerals

God lördagmorgon! Jag och Martin har sakta men säkert böjrat dra oss ur vår varma säng. Mysigt att ligga länge på helgerna och bara mysa. Lördagsmys!

Igår åt jag och mamma vår fredags-lunch. Fick lite julstämning med alla tända ljus och lugnet som jag får på fredagar. Snart är det ju JUL! Kan knapp vänta!!  Jag är en riktig julnisse. :)

Sen gick vi och shoppade kläder till mamma denna gång. Hon köpte massa olika fashionabla tights och en sjukt snygg kavaj med nit-detaljer på axlarna. Min mor är so fashion ;) Roligt att styla henne också - hon lyssnar verkligen på mig! Smickrande, smickrande...

Letade förressten efter min bronzer Youngblood som jag inte kan hitta NÅGONSTANS. De har slutat köpa in den på Pashion och NK så jag är tvungen att beställa den via nätet tyligen. Orka ? Så jag gick ner till Åhléns tio minuter innan middagen och frågade efter den bästa bronzern. Vi gick till disken med I.D Bare Minerals sminket (så klart hon tar det dyraste när man säger så, haha) hon sminkade mig med två olika och så tog jag den som hon tyckte var snyggast -hon verkade ha koll. Så nu har jag I.D smink, hihi. Berättar sen vad jag tycker om det när jag provat det lite mer.

Sen blev det såklart tacos och jag åt precis vad jag ville! Hela dagen tänjde jag gränserna lite. Jobbigt och skönt på samma gång. Mest jobbigt tyvärr.

På tal om mat så är det FRUKOST som gäller nu här hemma. Lyxig helgfrukost med avocado och pesto mackor. M-mh! Sen blir det utflykt på Drottningholm i det härliga höst-vädret!

Lägger upp bilder från festen sen.




Det blev denna nyans till slut: "Faux Tan". Passar mina färger.







Fredags mys

Wihoo, äntligen fredag! Har inga föreläsningar idag vilket man skulle kunna tolka som att jag får göra vad jag vill... Men icke! Igår fick vi nämligen våra peer- review frågor vilket innebär att jag måste skriva en fyra sidors lång analys tills på måndag! GULP. Joanna skulle sitta på biblioteket idag så jag kanske drar mig dit. Eller så skriver jag allt på söndag kväll som vanligt, haha. Förmodligen.

Igår på föreläsningen så var förresten TV 4 där vilket var lite kul. Hade lite svårt att koncentrera mig när det satt en kamera-gubbe som filmade- man blir liksom lite självmedveten ;) Jag blir tokig av kameror!

Nu ska jag göra mig snygg. Tror det blir en mysig dag :)


Sovmorgon?

Blir ett snabbt inlägg innan jag snurrar iväg till föreläsningen The New Woman: Flärd, Action och Serialitet.

Imorse vaknade jag tidigt trots att jag hade sovmorgon av ett gäng BYGGARBETARE som hamrade, borrade och gud vet vad här utanför. Jag låg i sängen och försökte somna om medans jag tänkte svarta tankar. Där försvann min planerad sovmorgon. Gubbjävlar. Förlåt...  Men ÅH så störigt när man vill sova"

Imorgon ska jag möta upp Putte en snabbis och få tillbaka min efterlängtade kamera! Så att jag kan blogga på riktigt med outfit-bilder och så. Tills dess får ni nöja er med mina suddiga fjortis-bilder som jag tagit med mobilen. FOXY, haha. Sen ska jag träffa lite folk och ja, vi får se vad som händer. Spännande saker... :)

Skriver mer sen.


Mohaha.



Filmhuset

Några kurskamrater har startat den här bloggen. där de fotograferar modevetarnas stil eftersom de tyckte att alla i kursen har så coooooola kläder. Kul idé eller hur? So check it out! Jag blev haffad igår för mina stiliga stövlar, hihi. Bara för att det regnar hela tiden måste man ju ändå försöka se lite classy ut, visst?

Nåväl, idag har jag hittils varit på Filmhuset där jag såg ännu en svensk stumfilm. Böjar vänja mig med stumfilmer nu och håller koncentrationen lite bättre. Men det är svårt utan ljud ska jag säga! Speciellt på morgonen. Sen åkte vi och fikade/lunchade på Thelins på Fältöversten. Inte mina trakter så Emma fick eskortera oss!

Ska äta en avocado nu och läsa lite kurslitteratur. Mode Mode Mode... Att jag inte tröttnar! Jag tröttnar ju på precis allt annat efter typ fem sekunder... Men det faktum att mode per se ändras hela tiden gör det ju ganska svårt att tröttna på... Perfekt för min dampiga hjärna alltså.

Sen ikväll ska jag och älskling gymma. Det är så roligt att gymma tillsammans! Förutom att han brukar insistera på att överraska mig med en plötslig hand på rumpan när jag står i trampmaskinen. Höll på att ge honom en örfil en gång. Men det kan han ta, snuskhummern.


Bild lånad från: http://lookatthelook.blogg.se/


La mode se démode, le style jamais

Jag vet att det här bilden är gammal som gatan, men jesus vilken outfit. Kanske är det just därför som jag gillar den så pass mycket. Att den är tidlös - lika snygg då som nu. Klassisk, enkel och stilren som tusan. Sen att Kate Bosworth är typ det snyggaste hjälper väl snarare än stjälper. KOLLA BENEN LIKSOM!!!




Norge Norge Norge

Godmorgon.

Vaknade klockan 6 imorse och kunde inte somna om. Började tänka konstiga "natt-tankar" om vad jag vill göra med mitt liv. HAHA. Nu några timmar senare känns allt väldigt löjligt. Men man vet aldrig! Tänkte iallafall på vad jag vill göra när min kurs tar slut till. Har inte ens gått halva men ändå. Vill inte sluta gå mode! Det känns så himla rätt. Sen förstår jag ju att man inte kan plugga hela livet heller...

Funderar ärligt på att flytta och plugga någon annanstans en termin eller så. Antingen utomlands eller någon annan stans i Sverige. Norge? Det står så klart högt på listan... Åh, SAKNA.

Tror hursomhelst att det vore kul och nyttigt med ett miljöbyte. Men vi får se. Nu har jag ju ändå kursen att fokusera på... Men plugga journalistik kan man ju göra nästan var som helst (om det nu blir det jag väljer att plugga vidare..)

 Nu ska jag äta frukost och sen iväg på min massage.




I det här 300 kvm huset har jag växt upp. Fyra våningar. Jag och Ranveig hade vår egen lägenhet. Som små-barn! Det går inte en dag utan att jag saknar Narvik och Norge. Konstigt kanske, men så är det...



Första köket

'
Trappen till min och Ranveigs ingång


Mitt och Ranveigs kök och vardagsrum

Mitt kära badrum

Trappan från källarvåningen till första étage


Här har jag alltså växt upp...
 SAKNA!!!


Paranormal activity

Jag SAKNAR min kamera. Glömde den hos Putte på Halloween-festen och har inte kunnat fota sedan dess. Trist att blogga utan bilder. Idag funderade jag t.o.m på att sticka iväg och köpa en ny. Men sen kom jag på att det var lite överdrivet, haha.

Var på premiären av Paranormal Activity i fredags. Ruggigt bra! Spring iväg och se den ifall du tycker om spök-filmer lika mycket som jag gör. ;)

Eftersom det regnade HELA DAGEN igår så åkte jag och älsklingen till Kista Centrum. När vi tog en latte på Wayne's för att vila benen så plötsligt stod Ida där i kassan. Fick värsta chocken, haha! Sen när hon hade slutat så tänkte jag handla julklappar men det blev inte så... Orkar inte tänka på det riktigt än. Dock hade både jag och Ida koll på vad oss själva önskade oss. Såklart! Köpte istället en jättefin tröja (visar sen) och provade smink från Cliniqe (som jag ska köpa imorgon)


Nu ska jag krypa ner bredvid Martin och mysa lite. Imorgon är det måndag och jag vill bara somna så att jag kan få vakna igen! Har mycket kul för mig denna vecka.

 Berättar mer sen, vänner.


Min sömn blir aldrig den samma...


Saknad kan man lära sig att leva med

Jag tänkte köra en "Kissie" och skriva ett personligt inlägg. Eller vad tänkte ni, att jag skulle förstora läpparna? Skrev med Elin på msn igår och jag kände att jag kan inte låtsas längre. Jag saknar henne så hemskt mycket. Men det känns så egoistiskt att erkänna det, inbillar mig. Så nu när hon snart kommer hem så känns det som att det är okej och jag kan släppa upp. ELIN JAG SAKNAR DIG SÅ MYCKET. Och inte bara för att du är i New York. Överhuvudtaget.

Saknad kan man lära sig att leva med. Men hur mycket saknad orkar man med egentligen? Jag saknar så orättvist mycket. Två av de absolut viktigaste personerna i mitt liv finns inte i min vardag. En kommer kanske aldrig mer att göra det. Och det gör så ont att tänka på att jag helt enkelt inte orkar. Drar mig undan. Allt och alla. Det är den lätta vägen.

Men jag känner ändå att jag är skyldig dig det här Elin. För jag älskar dig så otrolig mycket. Förlåt mig för att jag drar mig undan. Men du har funnits där varenda sekund.


Älskling, det är livet som leker med oss

Surprise surprise , vi lagade ingen mat igår heller utan köpte istället från restaurang. LASAGNE!! Fett & gott. ;) Gaah, vi är sådana bekvämbarn! Vilket inte är bra varken för plånboken eller hälsan. Men däremot för smaklökarna och den hemfriden eftersom både jag och Martin inte tycker om att laga mat eller är särskilt duktiga på det. Men SKÄRPNING.

Har haft en lång dag på Universitetet idag. Först såg vi en Svensk stumfilm - Erotikon - cappuccino lunch på Stories - och sedan en lång föreläsning om Konsumtion, Modernitet.. Sekelskifte.  Väldigt givande! Dock är jag rätt slut nu! Men ska ändå försöka pallra mig till gymmet ändå. Var flera veckor sedan jag tränade så det är bara att snöra på skorna igen... Vi får se. Ska försvinna in i Kent nu (som ni kanske förstår av inläggets titel).

Trevlig kväll på er och missa inte Mammas pojkar ikväll. HAHAHAHA, alltså jag dör lite.


Tankspritt inlägg

Sitter och tuggar lustiga choklad-tuggumin medan jag känner hur pirrig jag är i magen. Jag har fortfarande lite hemliga planer på gång som jag inte vill dela med mig av än. Inte innan det är säkert. Men åååh vad pirrigt det känns!

Har just kommit hem från en jätteskön massage. Hon som masserade var verkligen duktig! Så jag bokade naturligtvis in en ny tid direkt om några dagar. Ska till kiropraktorn igen också, så min rygg är verkligen bortskämd. Och plånboken missnöjd. (Fy FARAO vad dyrt det är) Men har man ont så har man...

Har ännu ondare nu efter ridningen. Vi har börjat med "öppna" och "slutna" ridvägar och det är verkligen en pärs! Alla andra verkar tycka att det är lätt som en pannkaka men jag sitter super-fokuserad och spänner mig. Vilket gör att jag så klart får ont i musklerna...

Nåväl, ska läsa lite Modeböcker nu, shoppa lite och sen dra till Kungsholmen. Inte varit där på några dagar. Saknar Martin. Hoppas att han gör mumsig mat till mig ikväll. :)

Helt orelaterad bild till inlägget.  Första bilden av mig och Martin tillsammans som par. HAHA. Ful. Älskar hur jag angriper honom med munnen och han tar ett steg tillbaka. Jag är så dominant. ;)









Ny modeinriktning

Igår började min nya kurs inom Modevetenskapen, nämligen Flärd & Film där jag kommer att studera modet inom film. Jag är så laddad! Ska bli jättespännande- att förhoppningsvis få en annan syn och inblick i filmkulturen. Älskar att studera konst och film och när man gör det utifrån modet så kan det inte bli mycket bättre. PEPPAD. 

Sen fick jag tillbaka tentan igår och jag är nöjd med resultatet! För att vara min första tenta utan rutin så är C ett jättebra betyg :) Godkänt går hela vägen ner till E (flummigt system?) så C är typ... Ett starkt G? Nöjd och glad är jag iallafall.


Flärd och Film


Värmer mig på Röd

Imorse vaknade jag av ett undebart ljud: hur Kents nya skiva "Röd" dimpade ner genom brevinkasted. Sprang upp och lyssnade genom alla låter. LYCKA. Jag säger som Camilla: "Kent passar när det är kallt ute." Så hela morgonen värmde jag mig på Jocke Bergs undebara röst.

Dagens andra LYCKOPILLER var att det ju faktiskt är FREDAG idag. Och det går inte att sägas nog! Jag blir alldeles upphetsad av fredagar. Hade jag haft en svans hade den viftat konstant vid varje veckoslut. FREDAG!!!

IMORGON KOMMER MIG SYSTER. Ännu en glädje. Ska bli väldigt mysigt att få spendera helgen med min favorit-blondin. Åh!

Nä, nu måste jag verkligen springa! Martin och jag ska ses och käka romantisk middag på Texas Longhorn. Hoppas att ni får en lika trevlig kväll som jag tänker ha med min älskling.

Sen var det en sista sak som gjorde att den här dagen känns så sjukt underbar. Men den detaljen är en hemlis - än så länge. Men jag kan säga att den som väntar på något gott... HIHI. ÅH. Pirr i magen!


Nu kommer jag älskling(ar)


Syster kommer på lördag

Ranveig kommer på lördag! WIHO! Så jag kikade in på Body Shop idag efter produkter som hon kan köpa med sig (är billigare i England...) Så frågade jag expediten om en viss kräm var bra för problemhy och hon sa att den var helt super och gav mig ett litet prov. Sen sa hon "vet du, jag tycker verkligen att du har helt underbar hy. Verkligen otroligt fin!" Jag blev så himla glad, det har aldrig någon sagt till mig! Och jag har haft riktigt dålig hy när jag var mindre... Så det värmde verkligen. :)

Sen träffade jag mode girls på stan och käkade sen lunch. Jättetrevligt! Blir alltid lika glad. :) Får gymma senare till veckan istället.

Imorgon blir det kliniken tidigt på morgonen. Är lite nervös men det går nog bra. Känns skönt att äntligen ha tagit det steget. Sen är det ett besök hos kiropraktorn som står på schemat. Känns lika skönt varje gång jag går där ifrån... Min kiropraktor är verkligen grymt duktig.


Syster kommer på lördag


SM- GULD SM-GULD SM- GULD


Behöver jag säga något mer...?


VÄRLDENS BÄSTA AIK


RSS 2.0