Kurslitteratur


Var på Akademibokhandeln imorse för att inhandla lite kurslitteratur. De hade nästan alla böcker inne vilket slutade med att jag gick hem med tunga kassar och ett tommare konto. Jisses, vad det är dyrt att plugga...!

Ikväll blir det läsning i boken Adorned in Dreams inför föreläsningen. Måste också se till att läsa ut augustinumret av VOGUE. Det är ju september imorgon. Vilka problem man har, va?


Delar av kurslitteraturen.


Kvällens läsning.


Sommarens sista dag


Känner mig lite låg när jag tänker att idag är sommarens sista dag. Imorgon är det ju höstmånad! Så igår när jag och M var och fikade tog jag min kanske allra sista islatte och han sin sista kaloribomb till Frappé (extra grädde & caramelsås - yummie)

Men jag orkar inte deppa för det. Har ju höstmodet att se fram emot. Har låtit alla nyinköpta kläder vänta lite då det ju fortfarande varit sommar. Men imorgon gäller det! Du blir det gråa stövlar med nitar, mjuk pälsväst, djurmönstrat, fransar... Gaah... OK, nu blev jag glad igen.






Tok Elise out for a spin


Hej vänner,

Igår kom min ögonsten Elin hem från Borås så vi bestämde oss för att vi skulle ta en drink här på söder. Hon dök upp, vacker som bara en blondin kan vara,  och hade först lite kafferep här hemma. Plötsligt ringer en glad Martin och säger spring ut till den stooora balkongen!!! Jag springer dit och får syn på honom i en taxi, våldsamt vinkande och skrikande. Min bebis är tokig... Haha.

Han hade iallafall varit med sina AIK- kompisar för att fira att säsongen sätter igång. De skulle dra till Münchenbryggeriet, så jag och Elin droppade vår tjejkväll och drog dit i regnet. När vi kom dit visade det sig vara värsta tattoo-mässan där, helt sjukt! Så efter att Martin & Co druckit upp sina öl så drog vi vidare hem till en jättetrevlig kille, Anders, som bor nästan precis bredvid mig. Kvällen slutade alltså med att vi hade en trevlig och avslappnad kväll hemma med dessa coola grabbar. AIK är måste ju vara det bästa laget om de har så schyssta killar som stödjer dem, visst?

AIK KOMMER SÅ KROSSA TRELLEBORGS FF IDAG!!!!


Hjälp. Martin har verkligen hjärntvättat mig. Jag hejar ju på Hammarby såklart. (vill inte bli nerslagen?)


Nääe, vet du vad. Nu messade Elin mig om att hon precis vaknat (inte i sin egen säng utan hos en söt kille såklart. gossip gäääärl that's me) Nu blir hon jättearg på mig. Vi ska iallafall ses och shoppa, vi fick ju ingen tjejkväll igår. Jajajaja, jag är en shopoholic. Finns värre saker att vara beroende av...


Blev min Elise Ryan klänning igår. Första gången jag använder den och den satt foxy.





 


Latte på äkta Söderböna

 Jag och mamma brukar ju ha vårt fredagsmys på stan där vi först lunchar på något hippt ställe, shoppar, snackar skit och dricker latte. Men nu var det länge sen och idag var mysigaste lunchdejten på länge!

Har varit inne och surfat runt lite efter sköna häng här på Södermalm och hittade en sjukt bra sida - cafekartan.se - där man kan recensera och kolla runt efter populära fik. Mamma och jag tänke att vi skulle ta dem i ordning efter betyg och sedan skriva vad vi tyckte. Skitkul! Så idag lunchade vi på Ulrikas café som ligger på Katarina Bangata 66 (vid SOFO). Riktigt bra ställe- mysigt, trevlig personal, prisvärd och god mat.

Ska bli roligt att utforska söder på det här sättet. Södermalm är verkligen mycket större än vad man kanske tror och man hittar nya vrår och hörn varje gång man är ute. Det är en särskild mystik med söder som jag bara älskar. Är så tacksam över att få bo här och kan inte tänka mig någon stadsdel som jag hellre skulle vilja bo i. Känner mig lyckligt lottad.

Hursomhelst så efter lunchen snurrade vi runt lite i de köpcentrum som ligger här bredvid, Ringen samt Skrapan. Föredrar egentligen älskade Götgatsbacken men variation är aldrig fel. Slutade med att vi shoppade BH:ar för 1500 kr och massa smycken och inredningsprylar. Jag fick också ett par sjukt snygga stövlar. Har typ aldrig ägt ett par stövlar, och ändå är jag norsk. Dessa var iallafall moderiktiga sen att de är praktiska vid regn är bara en bonus. ;-)




Perfekta i skogen eller när jag bara snurrar runt på stan

<3 Stockholms Universitet


Jag var lite nervös första dagen i skolan måste jag erkänna. Trots att det inte riktigt är som att börja skolan när man var liten, där man kanske var 20 stk i samma klass (så är det i småstäder) med en fröken som man verkligen hade kontakt med. Även om jag kommer gå i samma klass som 200 andra modevetare så vill man ju ändå göra ett gott intryck! Så lite nervös var jag allt. 

Dock hade jag söta, rara Camilla med mig - som ska läsa retorik.  Först var vi i aulan och blev välkomnade av rektorn med tal och sen fick vi lyssna på olika föreläsningar, gå rundvandring runt universitetet mm.

Sen efter lunchen (latten var TO-DIE-FOR)  träffades alla som ska läsa samma kurs. Och jesus vad mycket medvetna tjejer & killar. Blev verkligen imponerad av hur snyggt klädda och trendiga alla var. Inspiration, man tackar.

Tror att jag kommer få ett riktigt toppen år! Herregud, allt verkar nästan så perfekt att jag blir nervös. Alla fester, alla coola nya människor... Att få plugga MODE, du förstår ju själv. Känns som att jag lever i en dröm som jag inte vill vakna från. 

När jag vaknade på morgonen hade jag fått jättefina blommor och en helt UNDERBAR bok, "Vintage", av min kära mor. Som en present för att jag börjar Universitetet. Min mamma är bäst.

Första dagen i skolan


Jesus vad länge sen det var jag bloggade nu. Men det har sina orsaker, vänner små.Sist jag bloggade skulle jag nämligen precis ta studenten och allt vad det innebär. Några dagar senare kastades jag direkt in i ett kontorsjobb. Efter bara några dagar som norsktalande kundtjänst på Lensway så kände jag att det inte var något som jag ville hålla på med resten av året.Trots att jag på ett sätt trivdes med kollegor osv. så trivdes jag helt enkelt inte. Jag är helt enkelt allt för rastlös.

vilken tur att jag sökt för skojs skull till Stockholms Universitet!

Jag kom nämligen in på mitt första val! Så nu ska jag alltså läsa Modevetenskap. Jag tror att det kommer bli sjukt spännande!

Idag är första dagen i skolan så jag måste gå och göra mig i ordning (måste ju se fashionable ut) Tänkte bara säga "hej jag lever" och denna gång lovar jag - NO MORE BLOGGPAUSER. Nu ska jag börja blogga igen - that's it.

Wish me luck

RSS 2.0