Fashion vs Sports

Idag blir det gymma, plugga och sedan lite party. YAAAAY. Det är ju trots allt lördag och jag orkar inte sitta inne längre, känner mig galet rastlös. Ska springa en mil idag och köra lite styrka så att jag får ut lite energi. Blir helt tokig annars! Jag är verkligen beroende av att röra på mig för att må bra.



Längtar till vår

Idag är det fredag! Jag sitter och myser med tösen samtidigt som jag läser i Madame Bovary. Ska gå en prommis med henne över isen vid Rålis sen. Hon brukar tycka det är så roligt att springa där med de andra hundarna. Alla hundar ser så glada ut när de springer där på isen o gör små glädjeskutt. Synd bara att det är så KALLT ute och så mycket snö. Hallå, har vinter börjat om nu? Pallar inte.

Eftersom Martin ska snobba sig med att åka limo och gå på Sturecompaniet så ska jag vara hemma med Alva. Elin kommer och gör mig sällskap sedan så vi får ha fredagsmys med bubbel och Let's dance. :)

 



Kurslitteratur och huvudvärk

Har precis intagit dagens typ femte värktablett. Har apont i huvudet... Var hemma hos Joanna igår och drack rödvin (vilket jag annars aldrig dricker) så jag tror att det kan vara det... Dunk, dunk, dunk säger det iallafall. Men det var det värt för vi hade trääävligt!

Den nya kursen om fransk och italiensk modekultur är förresten helt super. Känns mycket bättre upplagd och disciplinerad än den förra. Åh, har haft föreläsningar hela veckan nu men nu är det helg för mig !!! Dock måste jag plugga rätt mycket i helgen eftersom jag åker till sälen på onsdag och har därför seminarium som första gruppen. Hade lätt tagit en senare grupp annars men nu blir det läsa som gäller!

Fick förresten min kurslitteratur idag som jag beställt. Åh, älskar mina modeböcker...


Modets roll i fransk & italiensk kultur

Igår hade jag och Elin en riktig tjejkväll på Spyyyan. Fnittrigt och supertjejigt,  love it. Det var riktig celebration för lägenheten och framtiden. Yes! Yes! Åh, allt känns så himla bra just nu... Vill bara hålla kvar i känslan!

Imorgon börjar skolan och en ny kurs:
 

Modets roll i fransk och italiensk litteratur och kultur


Har beställt all kurslitteratur som borde komma någon gång till veckan. Dumt att jag inte kan läsa inför första föreläsningen men det får gå ändå. Ser fram emot en ny kurs och nya tag! Var ju inte riktigt nöjd med den förra kursen... Hoppas att den här blir bättre.



T.G.I.F

Thank God It's Friday! Älskar att vakna och veta om att det är fredag! Jag verkligen älskar fredagar, det är liksom en helt annan stämning än på andra dagar...

I eftermiddag ska jag träffa mamma i stan . Hon prenumenerar på Elle Interiör och Sköna Hem så hon ska ge mig de senaste. Sedan ska vi titta lite efter kuddar till den nya lägenheten. Kuddar gör så mycket! Vet att vi inte flyttar förrän i mars , men jag kan inte vänta! Åh, vad roligt det ska bli... Undrar hur vi ska inreda...? Tur att vi har relativt lika smak (tror jag?) när det gäller inredning.


 


Alva 13 veckor idag

Får lite "mamma-ångest" när jag tittar på gamla bilder av Alvisen. GUUUD vad snabbt hon växer! Vill att hon ska vara puppy för alltid ju... Åh, valptiden går så himla snabbt.  Titta bara hur mycket hon har förändrats:


Alva föds


1 vecka


2 veckor


3 veckor


4 veckor


5 veckor


6 veckor


7 veckor



8 veckor


9 veckor


10 veckor


11 veckor


12 veckor


13 veckor idag


Hejdå Creutzgatan

Ska inleda det här inlägget som bara jag kan: JAG HAR ONT I MAGEN !!!!

Haha, jag veet att jag tjatar men jag hoppas att ingen av er någonsin behöver känna så här. Fattar grejen med att den håller på att anpassa sig samtidigt som jag ökar kalorier/ dag men sen är den ju känslig i sig. Att jag pepprar sönder allt jag äter, dricker massor med kaffe, cola och äter massa bröd lär ju knappast göra saken bättre.

SKITSAMMA. Jag har roligare saker att skriva om. LÄGENHETEN ÄR SÅLD. Wihoo. Samtidigt som det känns tråkigt att inte vakna upp i den lilla ettan på Creutzgatan så vill jag ju flytta. Så det är lite ambivalent. Men mest glad, så klart! Åh, allt går så rasande snabbt! Det är lite svårt att hänga med i svängarna men det är väl så det är när grejer händer. I LIKE. Samtidigt som jag är lite förvirrad...



Lidnersgatan 6

Jag har STRÅLANDE nyheter !!! VI SKA FLYTTA TILL EN TVÅA PÅ KUNGSHOLMEN!!!

Puh, jag var bara tvungen att ropa ut det litegrann. Men det känns så himla häftigt alltihop. Och det har gått så snabbt! Vi har ju kollat på flera lägenheter och varit på massa visningar häromkring. Sedan ringde Martin mig i måndags och sa "jag har hittat vår lägenhet, du måste kolla". Så jag skippade gymmet och följde med.

Det var den absolut finaste lägenheten vi kollat på. Ljus, öppen, balkong, fler stora garderober och för att inte tala om utsikten. Det var nämligen den Martin föll för när han kollade på hemnet.

Båda visste vad den andra tänkte: tänk att få vakna upp här...

För att göra en lång historia kort så ringde Martin upp mig igår och sade "Jag kommer inte vara hemma när du kommer." Varpå jag inte fattade någonting och blev lite sur över middagen. "Jo, jag ska iväg och skriva på kontrakt förstår du...". Jag blev så klart helt överlycklig och stod och hoppade runt på gymmet. Haha, tjejerna i omklädningsrummet måste trott jag var helt tokig...

Lidnersgatan 6
är alltså  min nya adress. Jag ska flytta hemifrån på riktigt och vara skriven på Kungsholmen istället för Södermalm! JAG ÄR SÅ SJUKT GLAD.


Är det så här det känns att vara kändis?

Vaknade i morse av att Alva glatt pussade mig i ansiktet. Finns det något bättre sätt att vakna på? Åh, hon är som sötast på morgonen när hon kryper tätt, tätt intill och bara myser. Hon ääälskar att sova ut på morgonen. Lik sin husse där också ;)

Elin  plingade på vid elvasnåret med två stora XL take- away latte med extra shot och sojamjölk till henne. PRECIS som vi vill ha dom!! Hon är bara gulligast. Sedan åt vi en sen mys-frukost med toast innan jag stack iväg en stund medan hon var Alvas nanny.

Var på kliniken i dag. Överläkaren som jag fick träffa var proffsig och allt kändes bra. Vi pratade, hon ställde frågor, gjorde tester, läkarundersökning, blodprov (!!) och sen fick jag väga mig. Hade gått upp från 44 kg till nästan 47 kg vilket kändes så där.... Jobbigt. Men jag hoppas att den känslan kommer försvinna med behandling.

Sen mötte Elin & Alva upp mig i Slussen för att shoppa lite. Vi gick runt som kändisar på götgatan, haha. Verkligen ALLA stirrar, pekar, viskar och kommer fram och hälsar. Helt tokigt! Är det så här det känns att vara kändis?



Första veterinärbesöket

Snart ska jag och min tös åka till veterinären. För första gången! Det är 12 veckors vaccinet som gäller och jag hoppas att allt går bra. Veterinären ligger på Östermalm så det lär ju vara rätt dyrt, tyvärr. Men mamma säger att det är en av de bästa i stan och bara det bäst är gott nog för min lilla chihuahua :)

Har förresten övat lite på att vara ensam idag vilket gick bra. Gick ut i en minut och lyssnade vid dörren. Hon pep och grät så klart men hon blev inte alls hysterisk som vissa hundar kan bli. Det är inte naturligt för en valp att vara ensam så det är klart att hon inte är van med det. Men det är viktigt att hon blir självständig!

Sen har jag beställt lite kläder till Alvisen som jag tänkte visa sen.  Hon fryser ju så himla mycket så jag blir illa tvungen även om det känns onödigt. Hon kommer ju växa ur allting på typ en vecka... Men vad gör man inte för att hon ska må bra! Funderar på att köpa hundskor också och vänja henne med det från början. Hon fryser så himla mycket om tassarna när vi är ute.

Ikväll ska Martin & Alva  hon gå på någon måndags-visning medan jag gymma. Egentligen har jag ridning idag men tycker att det är jobbigt att åka till stallet nu när jag sagt upp mig. Sorgligt.  



Hoppas inte hon är lika spruträdd som sin husse...


Hemtentan klar

Förlåt dålig uppdatering! Men har suttit så himla mycket vid datorn p.g.a HEMTENTAN som nu äntligen är klar! Lämnade in den i Fredags och kände mig bara så fri !!! Det var lite stressigt där in i det sista när vi sprang runt på universitetet som förvirrade höns, haha. Men det löste sig och jag firade med champagne.) Gött!

Så nu är jag alltså fri en vecka innan nästa kurs börjar. Sjukt härligt! Ska mest vara hemma med Alva och börja träna henne på att vara själv. En minut i taget, steg för steg.  Sen ska jag träna mig själv också hade jag tänkt. Tycker min kropp är riktigt veklig just nu... Vill inte vara så här svag! Beach 2010 liksom. ;)

Käkade avskeds-brunch på NoCo i Odenplan idag med Maijki, Mathilda och Emma. Jättemysigt ställe i Odenplan! Men usch vad trist att Majki ska åka tillbaks till Finland. Jag hade liksom glömt bort att hon bara var här över terminen. Var så sorgligt att säga hejdå till henne! Så tråkigt när man precis lärt känna varandra. Men får tänka att vi ses snart igen. :)

Sedan åkte jag och Martin till Fridhemsplan för att kolla på en två på Polhemsgatan. Sjukt bra läge men vi får se. Jag är mer pepp på lägenheten han ska titta på imorgon medan jag rider. Vi får se.

Nu ska vi beställa mat här hemma på söder från den Indiska restaurangen här på Medis.  Vet inte vad den heter men de har bäst mat av alla Indiska restauranger på söder. Och det säger en hel del eftersom det finns en på varje gathörn här... M-mmmh!



Hoppas vi ses snart Maijki :)







Min Drömlägenhet

Sitter och söndagsmyser med lilla familjen :] Dock ligger lillan med sitt nya bacon-ben och Martin kollar på Band of Brothers så jag tänkte passa på och blogga lite om helgen. Har hunnit med mycket! I fredags kom Elin och Philip hit och festade lite. Vi köpte med oss sushi och konstaterade att bubbel+ sushi = KÄRLEK !!!

På lördagen mötte vi upp Elin på Wayne's där hon jobbar och fick gratis fika. Hon är mycket duktig barista :) Sedan shoppade vi lite vilket Alva verkade tycka var helt lugnt. Hon har ju en mor som är SHOPOHOLIC så det var toppen. ;}

Sen på kvällen beställde vi hem mat, festade lite och drog vidare till Mathias i Fridhemsplan. Alva följde förstås med och tyckte det var superspännade. Riktig lite party- vovve är vad hon är. 
 
Idag kom mina kusiner hit och hälsade på lilltjejen. Hon tycker verkligen om barn! och är direkt mycket öppnare med dem. Så himla gulligt! Speciellt Jacob var en favorit och hon pussade honom jättemycket.

Sedan var vi faktiskt på  två visningar inte idag alls långt härifrån. Usch, lägenheten var så himla fin att jag fick ont i magen, riktig drömlägenhet. Fick direkt den där "här vill jag bo känslan". Vi tror att den kommer gå högt i pris så jag vill inte tänka på den. Men åh, vad fin den var...

Alva är populär

Just nu är jag så himla MÄTT. Låter larvigt kanske, men har ätit världens största Ceasar sallad från restaurangen här bredvid. UHHH. Kan knappt äta någonting utan att få total gravidmage. Så jobbigt! Längtar tills det blir normalt igen men jag antar att det kommer ta tid...

Imorgon ska jag iallafall till kliniken. En annan denna gång så det blir första gången där. Känns bra att jag äntligen fått en tid - men har så klart blandade känslor... Ja, ja, ja.

Sedan ska jag unna min en massage imorgon :] Längtaaaar.

Vi har förresten mycket besök här hemma, Alvisen är poppis! Igår träffade hon Camilla och sedan kom Gustav och Therese förbi på kvällen. Lovia och Marja tittade förbi en snabbis förut och sedan käkade mamma och Pia här. Imorgon kommer Philip och sedan ville Sandra och Julia ses o gosa med lilltjejen. ;}


Min tokiga lilla flicka

Alva har verkligen varit en handfull idag. Hon har klättrat på fönsterbrädan, bitit på laddaren, smaskat på min kamera, dragit i duschdraperiet när jag duschade, bytte skiva när jag lyssnade på musik, sprungit uppför alla trapporna i huset, hoppat upp på bordet och druckit ur min kaffemugg, ätit småsten osv... Nästan så att man önskar att man hade ögon i nacken, haha. Det gäller verkligen att ha koll på det lilla pyret!

Imorgon ska vi åka hem till Camilla och kolla på hennes nya lägenhet i Hökarängen. Ska bli spännande! Hon har ju inte träffat Alva heller så det har hänt mycket sedan vi sågs sist. Ska iallafall bli kul att se lägenheten - den ska tydligen vara väldigt stor!


Tur att man är så söt så kommer man undan med allt bus


Saknar min tokiga syster


Prinsessorna av Kungsholmen

Idag var första dagen som jag och Alva tillbringade dagen ensamma tillsammans.  Riktig tjejmys från morgon till kväll. :) Hade tänkt plugga o läsa lite mode inför föreläsningarna men då lade hon sig rakt i boken. SÖTAN!!! Blev alltså inte så mycket plugg gjort. Men vad gör det! Hon är ju bara valp en gång och det vill jag inte gå miste om. Tycker det är så himla mysigt att bara vara hemma med henne och gå runt i mina stora, randiga tröjor och leggins. 

Man märker verkligen hur hon tar in allting som händer. Hon tycker att det är jättespännande när jag sätter på kaffebryggaren på morgonen, sitter och lyssnar på hur vattnet kokar. Känns som att man ser världen på nytt med hennes små ögon där precis ALLT är spännande. Hon är så otroligt nyfiken på livet.  Det gör att man ser de små sakerna som man annars inte lägger märke till...

Nåväl, när Martin kom hem stack jag iväg till gymmet, så skönt att komma igång med träningen igen! Sedan kom Martins syster Sara och hälsade på Alvisen. De verkade komma jättebra överens :) Hon växer ju så snabbt också så det är bra att hon får träffa alla som hon kommer vara med henne i framtiden. Förutom nyår har hon hittills mest träffat familjen dock. 

 



När man är "mammaledig" behöver man väl inte vara classy?


Lazy Sunday

Ajajaja, har JÄTTE ont i magen just nu efter frukosten. Har kommit på att jag inte tål ajvar vilket är typ min favorit på frukostmackan. Synd :( Så det blir inget mer av det. Eller vitlök från den delen - var nämligen vitlök i maten på nyår men jag struntade i det eftersom det ju var så gott. Men det fick jag lida för sen... Suck. Så himla tråk att min mage ska krångla jämt.

Lillan är ju inte helt rumsren än så ibland händer det olyckor. Sen kan de lukta var de kissat tidigare och kissar alltså på samma ställe inomhus igen. TYVÄRR kissade hon första gången i sängen vilket betyder att varje gång det händer en olycka och hon inte klarar hålla sig så kissar hon där. SUCK. Har tvättat täcket och lakanet typ en miljon gånger. Det är tur att hon är så söt ändå... Undrar ifall det är därför valpar är så gulliga? För att man ska stå ut med allt bus de gör? Haha.

Nu ska vi ut och gå en liten promenad i koppel så att hon får träna på det. Hittills har hon varit jätteduktig!  Sen bär det av till Södermalm. Vill att hon ska lukta runt lite i lägenheten där så att hon får ta in miljön.

Trevlig "Lazy Sunday" på er.





Söndagsmys med husse


The Hills

Okej, jag vet att jag är helt ute när det gäller The Hills och att alla redan förstått att det är bra (och gått vidare till The City..?) Men jag har liksom missat hela hypen. Så  nu har jag har på sista tiden gått och blivit lite lätt besatt... Tyvärr tycker min kära pojkvän att det är riktigt sopig underhållning så det är sällan jag kan kolla på det på kvällarna.

Alltså har jag idag har gått och köpt hela första säsongen. YES! Så nu ska jag och Alva ha tjejmys när Martin börjar jobbet på måndag. Toppen ursäkt till att inte plugga? ;) Tss.


Har varit och köpt första säsongen idag, yay!


Nyårsdagsmys i soffan

HAHA, kan inte låta bli att skratta åt den här bilden av Paris Hilton med hennes lilla Tinkerbell. Precis sådär ligger Alva i min famn just nu och så fort jag flyttar henne lite för att hämta något så kryper hon upp igen. Somnar hon i famnen så får man sitta still tills hon vaknar, gosetjejen min.


Årets första dag

Nyårsafton igår! Hade ni trevligt? Jag, Alvisen och Martin firade hemma hos Gustav & Therese med massa trevlig folk och supergod mat. Åt så mycket att jag nästan fortfarande är mätt, haha. Alva var festens mittpunkt och alla blev såklaaart kära i lilltjejen. Hon skötte sig verkligen exemplariskt! Det var ju massa nytt för henne igår; koppel, bussen, fyverkerierna, hög musik, dans, mycket folk... Men hon var så avslappnad! Duktig flicka. <3

Vid tolvslaget drog de andra till Västerbron för att kolla raketer medan jag och "lilla familjen" stannade kvar i lägenheten för att inte Alva skulle bli rädd.  Jag och Martin delade på min champagne från studenten - Moët med sterlingdiamanter-  och firade in året. Jättemysigt! Tror verkligen att det blir ett TOPPENÅR! Har en bra känsla i magen som jag tänker hålla fast vid. Tror 2010 kommer bli ett helt fantastiskt år.




ÄNTLIGEN fick jag tillfälle att dricka min Moët & Chandon Royal


RSS 2.0